Voluntariat per la Natura

VOLUNTARIAT JOVES PER LA NATURA


Aquesta activitat tindrà lloc entre el 20 de juny i el 14 d'agost de 2022 i està dirigida per a persones de 18 a 30 anys que vulguen col·laborar i aprendre com alimentar i cuidar d'un falciot que ha caigut del seu niu fins a la seua posada en libertad.

L'activitat es desenvoluparà a l'Alqueria del camí de la casa Clemencia, de la Generalitat Valenciana.

Dates
des del 20 de juny al 14 d'agost, tots dos inclosos

Organitza

Institut Valencià de la Joventut, IVAJ

Contacte

[email protected]

Col·laboren

  • Centre de Recuperació de Fauna La Granja de El Saler. Generalitat Valenciana
Objectiu
El voluntariat, dirigit a persones amb o sense diversitat funcional, es desenvoluparà en el moment de major número d'entrada de pollets orfes de falciots. Allí mateix el personal de l'IVAJ, donarà la formació pertinent a tot el voluntariat i els informarà dels protocols de comportament i funcionament del centre. Els falciots podran ser cuidats en dues modalitats:
  • A casa Clemència. Els/Les voluntaris/es acudiran per torns a cuidar als pollets de falciot, sempre junt a un monitor especialitzat en la mateixa Casa Clemència, on disposaran de tot el material necessari.
  • En cases particulars. Les persones que així ho desitgen, podran emportar-se als seus domicilis particulars als falciots amb tot el material necessari. En aquest cas, aquestes persones, a més de la formació inicial, disposaran d'un telèfon d'atenció durant tot el dia.

Amb aquest voluntariat es pretén:

  • Un espai on “ser amb els altres” sense etiquetes.
  • Donar una segona oportunitat a ocells urbans silvestres que cauen dels seus nius.
  • Oferir una oportunitat d'aprenentatge a tots els joves participants, ja que aquest voluntariat és un espai on compartir experiències, objectius i metes personals i grupals, col·laborant tots i totes en un propòsit comú.

Inscripció (punxa ací)

Informació
La cura i alimentació dels falciots es realitzarà sota la direcció i supervisió dels tècnics/as especialistes en cria d'ocells i dinamització de l'equip d'animació.

Els falciots solen estar preparats per al seu alliberament entre les 2 i tres setmanes de cria. Així que, durant la duració del voluntariat (dos mesos) s'organitzaran un mínim de 3 soltes col·lectives, en les quals les i els participants i les seues famílies podran gaudir del moment de l'alliberament dels animals que han estat cuidant durant setmanes.
(*) Les persones amb diversitat funcional participaran a través de les entitats socials que les agrupen i treballen per la inclusió, que es posaran en contacte amb l’IVAJ.
Voluntariat per la Natura Voluntariat per la Natura Voluntariat per la Natura