CES

Coronavirus: conseqüències per a les activitats de mobilitat d'Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat

 

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè les persones  joves s'impliquen en activitats de voluntariat, treballen, es formen i gestionen els seus propis projectes solidaris en benefici de les comunitats de tota Europa.

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Entra, informa't i registra't en el Portal de CES. Després d'un senzill procés d'inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes com a activitats de voluntariat, projectes de solidaritat o treball i pràctiques.

 

Terminis

Les persones joves poden registrar-se en qualsevol moment en el portal del Cos Europeu de Solidaritat.

Les organitzacions han de presentar-se enviant els formularis online a l'agència nacional del país en el qual estiguen establides.

Les sol·licituds es poden presentar ací.

Les organitzacions que desitgen participar en el programa i oferir un lloc als voluntaris han d'aconseguir un Segell de Qualitat.

 

Activitats de voluntariat

És una activitat solidària, no retribuïda i a temps complet, que es duu a terme en un període entre 2 i 12 mesos, a l'estranger o al teu país de residència. Els projectes poden estar relacionats amb la inclusió social, el medi ambient, la cultura i altres temes. El programa cobreix el teu viatge, allotjament i manutenció. A més, rebràs diners de butxaca per a les teues despeses personals.

El voluntariat és una experiència que permet a les persones joves adquirir habilitats i competències per al seu desenvolupament personal, educatiu, social, cívic i professional, millorant la seua ocupabilitat i exercint una ciutadania activa.

+ info

 

Projectes de Solidaritat

Són iniciatives locals que permeten a grups d'almenys 5 joves, inscrits en el portal del CES, dissenyar i executar un projecte que busque un canvi positiu en la seua comunitat local incorporant un valor europeu.

+ info

 

Pràctiques i treball

Les activitats de pràctiques tenen una duració d'entre 2 i 6 mesos, encara que excepcionalment poden allargar-se fins a 12 mesos. Les pràctiques són remunerades. Les activitats de treball tenen una duració d'entre 3 i 12 mesos. El salari s'ajusta a la normativa nacional.

+ info