Voluntariat

L'IVAJ reuneix 41 joves d'11 comunitats autònomes en les Jornades de Voluntariat Juvenil en l'alberg La Marina en Moraira

L'IVAJ reuneix 41 joves d'11 comunitats autònomes en les Jornades de Voluntariat Juvenil en l'alberg La Marina en Moraira
L'IVAJ ha organitzat les II Jornades de Voluntariat Juvenil, que es desenvolupen este cap de setmana en l'alberg juvenil La Marina en Moraira-teulada. Ens hem reunit amb 41 joves participants en la trobada, per a avaluar les campanyes de camps de Voluntariat Juvenil, organitzades per la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb altres comunitats autònomes i amb l'Injuve.
Reunir joves voluntàries i voluntaris d'onze comunitats autònomes, que han compartit l'experiència d'acudir a un camp de voluntariat en la nostra Comunitat, en altres comunitats autònomes o en altres països, suposa un retrobament amb una gran càrrega d'il·lusions i experiències en benefici de la societat.
Les 41 persones participants en les jornades -30 dones i 11 homes- procedeixen d'Andalusia, Balears, Catalunya, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Euskadi, Madrid, Murcia, Navarra i La Rioja.
Jesús Martí, director general de l'IVAJ, destaca que "la participació juvenil és fonamental per a avançar en el programa de camps, ja que estes jornades ens permetran valorar, proposar millores en l'organització dels camps i, sobretot, aprofundir en l'experiència. Les vostres aportacions són molt valuoses". També ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana aposta pel programa de camps, siguen de tipus social, arqueològic o mediambiental, nacionals o internacionals, no solament a l'estiu, sinó durant tot l'any, perquè 'Viu la Solidaritat' romanga en el temps i s'obri a la participació més jove, des dels 15 años.
En este sentit, Martí ha recordat que "en l'organització de camps contribueixen entitats locals, municipis i ONG que col·laboren amb l'IVAJ i que demanden nous projectes. I això és gràcies al vostre esforç i dedicació" valorant que "els projectes de camps en la Comunitat Valenciana són principalment d'inclusió social, de medi ambient i d'arqueologia. A més, ha anunciat que el pròxim 11 de novembre s'obrirà la inscripció per als camps d'hivern 2019/20.