Voluntariat Aus Òrfenes

VOLUNTARIAT INCLUSIU MEDIAMBIENTAL PER A LA RECUPERACIÓ D'AUS ÒRFENES

Dates
des del 15 de juny al 15 d'agost, tots dos inclosos
Duració
3 torns de 4 hores diàries:
  • 9.00h-13.00h
  • 13.00h-17.00h
  • 17.00h- 21.00h
Participants
5 voluntaris de 18 a 30 anys per torn, alguns amb necessitats especials. Residents prop del parc.
Inclou
Transport públic des de València capital
Inscripció
Tancades.
Objectiu
El voluntariat es desenvoluparà en les instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler de la Generalitat Valenciana en el moment de major número d'entrada de pollets orfes. Allí mateix el personal del propi Centre de Recuperació, donaran la formació pertinent a tot el voluntariat i els informarà dels protocols de comportament i funcionament del centre.
  • Els torns són orientatius perquè s'hauran de consensuar amb l'entitat o entitats col·laboradores del voluntariat i, també, hauran de ser conciliats amb la vida familiar dels participants.
  • El nombre màxim de voluntaris per torn és de 5 i la seua edat estarà entre els 18 i els 30 anys, no superant el màxim de 3 persones amb diversitat funcional.(*)
Amb el Voluntariat d'Aus Òrfenes es busca:
  • Un espai on “ser amb els altres” sense etiquetes.
  • Donar una segona oportunitat a xicotets aus urbans silvestres que ingressen en el CRF El Saler.
  • Donar una oportunitat d'aprenentatge en valors a tots els participants, d'una manera especial al 50% de persones voluntàries que treballaren d'una manera inclusiva amb les persones amb diversitat funcional.
Informació
La destresa en la cura d'estos animals s'aconsegueix amb la pràctica, per la qual cosa, la millor opció és que els voluntaris participants estiguen, mínim, una setmana cuidant als aus (poden ser a dies alterns) per a no haver de començar d'inici amb nous voluntaris.
Cada setmana participaren 5 voluntaris per torn (15 voluntaris a la setmana), el total de participants en el voluntariat serà de 120. No repetirà cap persona excepte en el cas en què no hi haguera joves disponibles o de manera excepcional, si es considerara especialment adequat, justificadament, en el cas de participants amb diversitat funcional.
La cura i alimentació de les aus es realitzarà sota la direcció i supervisió de tècnics del Centre de Recuperació i sempre sota l'acompanyament de tècnics especialistes en cria d'aus i dinamització de grups de l’equip d’animació.
Les aus solen estar preparades per al seu alliberament entre les dos i les tres setmanes de cria. Així que, durant la duració del voluntariat (dos mesos) s'organitzaran un mínim de tres soltes col·lectives en el Centre de Recuperació, en les quals tots els voluntaris participants i les seues famílies podran gaudir del moment de l'alliberament dels animals que han estat cuidant durant setmanes.
(*) Les persones amb diversitat funcional participaran a través de les entitats socials que les agrupen i treballen per la inclusió, que es posaran en contacte amb l’IVAJ
Voluntariat Aus Òrfenes Voluntariat Aus Òrfenes